Loading

27 фирми напират за включване във „Интегрирания воден проект“ в Радомир

Двете процедури са на стойност 1,4 млн. лв. Офертите бяха отворени днес на открито заседание на комисията. 7 фирми са подали офeрти за управление на „Интегрирания воден проект" в Радомир, а 20 - за проектанти. Всички оферти са постъпили на 9 март.

Проектът е по оперативна програма „Околна среда". Кой ще е управителя и кой проектанта ще стане ясно най.рано след месец. „Интегриран воден проект" е одобрен за финансиране, а срокът за изпълнение - 58 месеца. Все още не е ясно колко точно ще е стойността му, но тя може да достигне и до 80 млн. лв. В цената са включени средства за непредвидени разходи, финансов резерв и ДДС.

Договорът предвижда проектиране на ВиК мрежата, подлежаща на рехабилитация и разширение, проектиране на пречиствателна станция за отпадъчни води, подготовка на тръжни документации за провеждане на обществени поръчки за избор на изпълнители на строителните работи, за строителен надзор и други услуги и изпълнението на Рехабилитация на приблизително 52 км канализационна мрежа. Обновени ще бъдат и приблизително 38 км водопроводна мрежа, попадаща в трасето на канализацията. Проектът предвижда още изграждане на около 6 км нова канализация и строителството на пречиствателна станция за отпадъчни води.

„В момента 50 км. улици в Радомир нямат канализация. Оказа се също, че в реката в Радомир, която се влива в Струма, неправомерно са заустени тръбите не само на къщите, но и на част от блоковете", поясни кметът на Радомир Пламен Алексиев цитиран от mirogled.com.