Loading

Поздравиха дългогодишната библиотекарка Божика Динева за 75-годишнина

Приятна изненада получи за юбилея си дългогодишната библиотекарка в читалищната библиотека на Народно читалище”Напредак” в Радомир Божика Динева. Тя  навърши 75 години и по този повод читалищното настоятелство я зарадва заслужено.

Леля Жана, както я знаят поколения радомирци беше поздравена с торта със свещички и красиви цветя. А както се полага за модерните времена – бяха й приготвили и мултимедийната презентация.

Съсем млада, дипломирана в библиотекарския институт тя започва работа в читалището и прекарва там почти 40 години – целият си трудов път. Била и секретар на културната институция. Години наред беше една от певиците на любителския фолклорен състав. Със своя чар и призната красота на младини тя беше и душата на самодейния театрален състав през 60-те и 70-те години на миналия век.

Много радомирци са се заразили в любовта си към книгата, четенето и културата благодарение на нейното мило отношение. Предала е опита си и на много по-млади колеги. Приносът и за духовността в града е значим и затова по-младите й колеги й отдадоха заслуженото.

Сега леля Жана е в заслужен отдих, но пак е част от обществения живот на Радомир. Утре тя събира на парти близки, приятели и роднини, за да почерпи за юбилея.

 

Снимки: Красимира Стоименова