Loading

Радомир живеят 5 години в съседство с труп

Блокът на ужасите е в квартал „Автогарата”. Мумифицираното тяло е намерено в едни от апартаментите. То е на собственика Димитър Гергов.

Бай Митко изчезнал преди доста време, но всички в сградата помислили, че е отишъл в родното си софийско село да гледа сестра си, която е болна от рак. Някои се усъмнили, защото лампата в кухняла светела в продължение на няколко нощи.

Дни след като спрял да се появява във входа съседите започнали да усещат неприятна миризма от гарсониерата му. Потърсили полицията, но разрешение да разбият вратата не им било дадено от прокуратурата, защото трябвало искът да бъде от роднини.

Смразяващата находка изкочила след пет лета покрай авария на водопровода, разказват комшии. За да се спре голям теч, домоуправителят отново отишъл в прокуратурата да настоява за разбиване на апартамента. Той и група домуващи влезли в кухнята и се вцепенили – на леглото лежала мумия.

Беше уплътнил добре прозорците, а в жилището имаше допълнителна врата – цялата в кожи и стиропор. Вероятно затова не се е разнесла непоносима воня, както е при разлагане на човешко тяло, коментират съседите. Те недоумяват как така в продължение на пет години никой не е потърсил собственика за сметки – нито от Енергото, нито от ВиК. Шушукат дори предположения за това кой му е взимал пенсията от пощата.

Тялото на бай Митко вече е в пернишката морга. Започнало е и разследване на случая.

Преди две години беше намерен човешки скелет в асансьорна шахта в Радомир. И тогава в блока не бяха подозирали за човешките останки, с които дълго са живяли в съседство.