Loading

Знакова среща Бойко прие Патриарха

Патриарх Неофит отиде при премиера Бойко Борисов в болницата, след като пациентът бе задържан и не бе изписан, както бе планувано предварително.

Премиерът в оставка Бойко Борисов, който е още в болница "Лозенец", се срещна с Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит.

Срещата обаче се състоя в болнична обстановка и по халат от страна на домакина - хоспитализиран в болница "Лозенец" заради високо кръвно.

По време на срещата министър-председателят в оставка пожела успех на патриарха в новата му мисия и изрази вярата си, че църквата ще продължи да заема изключително важно място в процеса на развитието на съвременна България, съобщиха от пресцентъра на МС.

Оттам първоначално обявиха, че Борисов бил в болничен, но изписан.

Вместо срещата между Борисов и патриарха да се проведе в МС, именно заради влошеното му състояние сутринта, премиерът е бил оставен в болницата, обясни д-р Любомир Спасов „Ще продължа да помагам на църквата, както съм го правил винаги досега”,

казал Борисов на патриарх Неофит.

Премиерът в оставка получи от Негово Светейшество патриарх Неофит икона на Св. цар Борис Покръстител. Двамата разгледаха том I на „Летопис на Българската православна църква”, издаден с помощта на Дирекция „Вероизповедания” към администрацията на Министерския съвет.

Срещата се състоя в салона на Университетска болница „Лозенец”, уточниха от МС./bnews.bg/