Loading

Жителите на Радомир посетиха изнесената приемна за граждани организирана от Областната управа

Основна тема, която вълнува гражданите е Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, начините за включване и сроковете за изпълнение на отделните етапи от нея. Експерт от областна администрация Перник ще се срещне с живущите от блока и ще им разясни по-подробно програмата и нейното значение.

Гражданинът Венцислав Евгениев постави и въпроса за зачестяващите кражби на агнета във връзка с наближаващите великденски празници, практика позната на Полицията и от минали години. Бяха обсъдени и предприети незабавни мерки с осигуряването на допълнително полицейско присъствие в районите около животновъдните ферми в областта.

Не на последно място бяха обсъдени въпроси отнасящи се до трудовата заетост на населението. На приемния ден присъстваха хора, които изявиха желанието си за добра и съответстваща на образованието им работа. Екипът на Областна администрация им предостави информация за актуалните Национални програми за заетост към Министерството на труда и социалната политика, както и тези за разкриване на работни места, на областно и общинско ниво.

Приемният ден на областния управител Ирена Соколова премина в присъствието на заместник областния управител Валентин Димитров и главния секретар Цветана Пиралкова.

mirogled.com