Loading

За пръв път радомирски ученици взимат участие в Spelling Bee за правопис на английски език

В състезанието взеха участие 10 на брой ученици от пети, шести и седми клас. Надпреварата бе изключително оспорвана и в цели 12 рунда. Победител в училищния кръг на Spelling Bee 2016 в СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ стана петокласничката Емилия Петрова Киткарска, която спелува правилно думата „designer“ и победи Чавдар Чавдаров Димитров, който се класира на второ място. На крачка от спечелването бе и останалият на трета позиция Даниел Йорданов, когото публиката обяви за свой фаворит. В надпреварата взеха участие и Александър Стоилов, Николай Стоилов, Яна Мирчева, Венелина Аспарухова, Елизабета Найденова, Стивън Димитров и Боряна Сотирова.

Събитието бе проведено в специално украсена стая в училището с помощта на ученици, координатора и преподавател по английски език Цветелина Пламенова и колежката й Валентина Лазарова. Сред присъстващите бяха директорът Петър Петров, помощник директорът Маргарита Ананиева, Даниела Кирилова – представител на училищното настоятелство, учители и ученици. Наградите бяха връчени от г-н Петров, който пожела на всички много здраве и успехи. Двамата ученици, които се класираха на първо и второ място, ще вземат участие в регионалното състезание, което ще се проведе на 26 март 2016 г. в гр. София. Националният кръг на Spelling Bee 2016 ще се проведе на 23 април в столицата.

Това състезание даде началото на кампанията на СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ за нови езикови паралелки с английски и немски език. Приемът в новите паралелки ще се осъществява след седми клас от тази година.

Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Основната му цел е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. В България състезанието се провежда за първи път през 2011 г. по идея на доброволци от Корпус на мира. Организатор на състезанието е Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС” и се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката.

източник:tok.bg