Loading

Висшия съдебен съвет избра Ивета Павлова Такова за председател на Районен съд – Радомир

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет избра с 12 гласа „за“ Ивета Павлова Такова за председател на Районен съд – Радомир. Другият кандидат Антон Рангелов Игнатов получи 2 гласа подкрепа. Toва съобщиха от Висшия съдебен съвет.
Ивета Такова има 15 години общ юридически стаж в органите на съдебната власт. Кариерата й започва през 2000 г. като младши съдия, а от 2003 г. е съдия в Районен съд – Радомир.
Тя е мотивирана да кандидатства за длъжността въз основа на богатия си професионален и управленски опит, последният – придобит при заместване на председателя на съда. Според нея през последните години в Районен съд – Радомир са постигнати отлични резултати, благодарение на общите усилия и отговорната работа на съдиите, съдебните служители и на ръководството му.
Въпроси към Ивета Такова поставиха членовете на Съдийската колегия на ВСС Галина Карагьозова, Камен Иванов, Соня Найденова и Димитър Узунов относно разпределението на делата и натовареността на съдиите, работата с дела с класифицирана информация и необходимостта от регистратура за тях в съд.
Подкрепа за кандидата заявиха Георги Колев – председател на Върховния административен съд, Камен Иванов и Соня Найденова – членове на Съдийската колегия на ВСС, Теодора Точкова – главен инспектор в Инспектората към ВСС и Лозан Панов – председател на Върховния касационен съд, които обърнаха внимание на професионалния опит и придължителен стаж в съда, показаното от нея добро познаване на неговата работа и представената Концепция за стратегическото му управление.