Loading

Ветерани напускат СДС

Местните лидери  равнис по националното ръководство

СДС - пресконференцияСтари седесари, устояли в редовете на синята партия през всичките превратности на съдбата й, сега я напускат. Верните на синята идея през последните 23 години, наричани все още преход, не можаха да понесат срама, предизвикан от националното ръководство и правят публични изявления за късането със СДС.  В адресирано до СДС, Перник изявление на личната си страница във Фейсбук перничанинът Николай Милев е написал:

„Уважаеми дами и господа, бих искал да заличите името ми от членския състав на СДС, Перник. Бях един от учредителите на СДС в нашия град, бях член на първия Координационен съвет, бях общински съветник от групата на СДС. СДС беше моя кауза, мое верую. СДС остава моята кауза, но не този СДС. Този “съюз” не се вмества в моите предстви за дясно движение. Настоявам да бъда заличен от членския състав на СДС в Перник. Имената ми са – Николай Велинов Милев. Лесно ще ме намерите.” Като него постъпват и други, и не само в Перник.

Местните лидери на СДС  в Перник – областният председател Юлиан Ситарски и общинският Десислав Аспарухов са присъствали на заседанието на Националния съвет в понеделник, научи Градски вестник. Както личи от резултатите от гласуването, и двамата са се присъединили към присъстващите със своите гласове „за” изключването на тримата народни представители от СДС Мартин Димитров, Димо Гяуров и Ваньо Шарков. В сутрешните блокове на телевизиите вчера председателят на СДС Емил Кабаиванов, кандидатът за президент с унизително нисък резултат Румен Христов и други функционери се опитваха да стоварят вина на изключените, че не са подкрепили за конституционен съдия Петър Стоянов. Чак през телевизорите се размириса на фалш и неискреност.

Роди се и новината, че щом проф. Михаил Константинов ще брои гласовете на парламентарните избори догодина, ГЕРБ ще спечели, а покрай него и СДС. Публично известни са и други задкулисни договорки на сегашните ръководители на СДС с ГЕРБ, а преобладаващото обществено мнение е, че Не друг, а Бойко Борисов е успял да разбие най-старата дясна партия. Впрочем неговите мераци към марката СДС са отпреди да направи партията си ГЕРБ и за трите букви преговаряше на кайсии с уиски тъкмо с Петър Стоянов.

Дали е умряло СДС или е в будна кома, дали ще се намери живителна сила да възкръсне като птица феникс от пепелта, ще покаже само времето. Едно е сигурно – формулата „Стани да седна” не води до нищо добро и това трябва да го знаят всички, които се представят за демократи и десни.                                                                                                       Източник ГРАДСКИ  ВЕСТНИК