Loading

Веселин Маринов ще пее пред Самарското знаме , Цветан Цетанов и радомирци на 3 -ти март

Любимеца на Цветан Цветанов и все още влюбените баби – естрадната величина Веселин Маринов ще пее на трети март в град Радомир, пернишко.
Веселин Маринов ще бъде атракцията на града по повод националния празник на България. Но не само! Самарското знаме ще бъде извадено от Националния исторически музей и докарано в град Радомир на празника.
Така Веско Маринов ще може да изпее песента за България лично на Самарското знаме.
Очаква се и самия Цветан Цветанов да пристигне в града.
Самарското знаме е българско бойно знаме, национална светиня, един от най-важните военни символи на Българската армия. Създадено е от монахини от град Самара и е дарено на Българското опълчение по време на Руско-турската война (1877-1878). Под това знаме българското опълчение удържат Шипченският проход и решават изхода на войната. На Шипка се сражават 3 000 опълченци срещу 30 000 добре обучени турски войници, водени от Сюлейман паша. Един срещу десет! За неудържимата атака, героизъм и войнски дух, както и сковаващото противника "На нож" предизвиква коментара на "Бащата на турският национализъм" Зия Гьокалп - "На Шипка турските войски бяха победени от българите." Самарското знаме е единственото знаме в историята на България, наградено с Орден „За храброст“./ZaPernik/ /в-к "Демокрация" 1.03.2001г. СВОБОДАТА НЕ НИ Е ДАРОМ/

4 коментара