Loading

В детския отдел на библиотеката при НЧ „Напредък 1895” гр. Радомир започна лятна занималня

Участие в нея ще вземат 27 деца, а всяка сряда децата ще четат на открито.

Радомирските деца ще посещават лятна занималня до края на месец юли. За децата са подготвени различни занимателни дейности, които да подпомогнат личностното им развитие. Всяка сряда децата четат на открито в „зелена” читалня, ще рисуват с тебешири любимите си приказни герои и ще играят забавни игри на открито. Предвидени са още прожекции на филми за деца – игрални и документални и обсъждането им.
Първият ден от занималнята бе предвиден за опознаване, планиране и мултимедийно представяне на занималнята. Освен това децата играха на образователната игра с римуване на думи. Играта бе предложена от доброволката Кейтлин Калинова, която има желание да помага в лятната занималня. Десетокласничките Ива Ризова и Синтия Борисова също изявиха желанието си да помагат в занималнята.

Първата „зелена” читалня премина с голям интерес в градината на Младежкия дом. Малчуганите дойдоха с книга в ръка и всеки четеше по малко от книгата си на останалите. След щафетното четене децата поиграха на различни спортни игри.
Лятната занималня в Радомир се провежда за четвърти по ред път. До момента 27 родители са подписали декларациите, с които децата са заявили желанието си за участие. На 6 юли на занималнята ще гостува Регионален исторически музей гр. Перник с „Ваканция в музея”.

източник:tok.bg