Loading

Ужаст ! Станишев се появи в сайта на "Хазбула"

"Хизбула" се кефи на Станишев; цитира го

"Българската опозиция отказва да обвини "Хизбула" за взривения автобус. Управляващите следват Израел", пише на страницата на ливанската организация. Там още няма коментир на официалната българска позиция за атентата.

Само един ден след като България обяви официално обосновани предположения за атентата в Сарафово, английският сайт на групировката moqawama.org се позова само на изказването на лидера на БСП С. Станишев. (Bulgarian Opposition Refuses Accusing Hizbullah of Bus Bombing: Rulers Follow "Israel")

На сайта се уточнява, че Станишев е и шеф на Партията на европейските социалисти. Цитират го след заседанието на КСНС, че "намесването от българското правителство на „Хизбула” в нападението в Бургас е слабо обосновано и заплашва националната сигурност”. "Очевидно, че правителството на България е избрало политически подход, който само повтаря версията на Израел, изказана още на другия ден след нападението, когато разследването дори не е започнало", каза лидерът на социалистите. И още: "Разследването е в ход и по никакъв начин не може да се говори за решаващи доказателства по отношение на преките извършители, още по-малко по отношение на организацията, която стои зад това трагично събитие. Това е абсолютно неоправдано с оглед на националната сигурност и рисковете за хората в България", пише на сайта.

В статията се казва още, че Консултативният съвет за национална сигурност, където са били прочетени докладите за атентата, включва председателя на парламента, премиера, лидерите на политическите партии в НС, както и министри в ключови области, ссвързани с националната сигурност./frognews.bg/