Loading

Училищен панаир-базар “Моето хоби – Произведено от мен” бе проведен в училището в радомирското село Извор

Проявата се организира за първи път, съобщиха от ръководството.

Картички, карнавални маски, вази, сувенири, хартиени цветя и подаръци бяха произвели възпитаниците на учебното заведение. На базара пък малчуганите се представиха като предприемчиви и разумни търговци, търсещи начин да покажат уменията и фантазията си.

В панаира участваха учениците от 1 до 8 клас. Всеки клас в продължение на 2 седмици се подготвяше за базара, условие за който бе изделията да не надхвърлят сумата от 20 стотинки и да не бъдат по-евтини от 5 стотинки. Всяка паралелка имаше щанд с мото, което да привлича повече клиенти. Сред тях се срещаха надписи като “Обичам да творя”, “Изделия за всички от сръчни ръчички”, “Който разбира тук се спира” и “От нашето сърце във вашите ръце”. Малките производители отлично влязоха в ролята на предприемачи, тъй като бяха подготвили картички и артикули, съобразени със сезона и предстоящите празници.

За по-малко от половин час препълнените с пъстри артикули маси се опразниха, а “продавачите” доволно броиха средствата от продажбите.

Директорът на училището Ирена Славчева поздрави учениците за добре свършената работа и ги насърчи да похарчат спечеленото разумно. С натрупания капитал учениците решиха да закупят материали за изработването на кукерски маски, с които да прогонят злото от училището.

източник:mirogled.com