Loading

„Училище по православие” стартира в Перник под патронажа на Ирена Соколова

Под патронажа на народния представител Ирена Соколова,ЖГЕРБ-Перник и Българска православна църква днес за първи път в страната поставиха началото на„Училище по православие”.

Една от целите ,които си поставят народният представител от ГЕРБ Ирена Соколова и дамите от партията в Перник е да организират поредица от срещи със социално слаби семейства в рамките на „Училище по православие”.Първата от тях се проведе днес 08.02.2013 година в ОДК-Перник.

Милосърдието и доброто не са само за Коледа и Великден,а трябва да са част от ежедневието,каза народният представител от ГЕРБ-Ирена Соколова.Освен за телата,трябва да се погрижим и за душите.Важно е подрастващото поколение отрано да се запознае с християнските традиции и защо ги почитаме като празници,допълни г-жа Соколова.

Един от акцентите на”Училище по православие” е семинарната и презентационна част.Лектори днес бяха протодякон Любомир Братоев и отец Васил от най-старата църква в Перник”Св.Георги Победоносец”.

„За нас е изключителна гордост да бъдем първата организация, която съвместно с представители на нашето духовенство, да положи началото на „Училище по православие”,заяви Милена Миланова-областен координатор на ЖГЕРБ-Перник. „Децата ни имат нужда от това да знаят смисъла и значението на християнските празници, които отбелязваме. Предстоят ни още две подобни инициативи, които се надявам да успеем да реализираме в рамките на следващия месец, със съдействието на г-жа Ирена Соколова“ – допълни общинският координатор на ЖГЕРБ-Перник д-р Елза Драгомирова.”Живеем в един изключително материален свят и сякаш душите ни остават празни. Християнската религията е онова, което носи ценности и ние, като дами и родители сме длъжни да обърнем поглед към истините, които тя ни дава, за човешката същност, взаимоотношенията между хората и символиката, която всяка дата в православния календар носи”,обединиха становището си двете първи дами на ЖГЕРБ-Милена Миланова и д-р Елза Драгомирова.

Народният представител Ирена Соколова подари на малчуганите гривнички със символа на християнската вяра-кръст, а след това заедно с членове на ЖГЕРБ,със съдействието на Българска хранителна банка, пернишките фирми”Дари”ЕООД,”Джули експерс”,”Сани Конс-Зайо Байо”,ЕТ”Светозар Райков”,ЕТ”Емил Котев-Авеко”,ЕТ”Здравко Георгиев”,мелницата от с.Богданов дол и „Градус”-Стара Загора,”Яйца и птици”-гр.Мизия дариха на присъстващите 50 семейства хранителни продукти,за децата лакомства и плодове./ГЕРБ Перник/