Loading

Три бързи производства за шофиране след употреба на алкохол са започнати в Перник и Брезник и Радомир

На 8 август, на пътя Кюстендил – София, в района на Перник бил проверен лек автомобил „Форд”, шофиран от перничанина П.К./58 г./ При изпробването му с техническо средство за алкохол били отчетени 1, 92 промила. Взета му е кръвна проба за химичен анализ и е задържан за 24 часа.
Отново на 8 август, на ул. „Република” в областния град бил спрян за проверка Ланчия „Дедра”, управляван от 37-годишната Д.К. от Батановци. Алкохолната й проба се оказала положителна – 1, 57 промила. Взета й е кръвна проба.
Столичанин е шофирал автомобила си Ситроен „Берлинго” с 1, 41 промила алкохол в кръвта. 42-годишният М.Г. бил проверен на 09 август през нощта, на кръстовището за с. Божурище, общ. Брезник. Мъжът дал кръвна проба за химичен анализ и е задържан за 24 ч. с полицейска заповед.
Радомирец е привлечен като обвиняем за управление на автомобил с концентрация на алкохол в кръвта 1, 71 промила. 18-годишният К.А. бил проверен на пътен възел „Долна Диканя”, шофирайки Фиат „Типо”. Взета му е мярка за неотклонение „подписка” и го очаква наказание лишаване от свобода до една година.