Loading

Специалното издание на „София Филм Фест в Радомир” пристига на 11 август

Първият гостуващ филм е „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде”. Филмът излиза през 2008 година и има участие в 50 международни кинофестивала, както и номинация за чуждоезичен „Оскар”. На 11 август Радомирци ще могат да се срещнат и с режисьора на лентата – Стефан Командарев. Филмът е по едноименния роман на Илия Троянов. В ролите ще видим Христо Мутафчиев, Ана Пападопулу, Николай Урумов, Зуека и др.

На 12 август лятното кино представя филма „Урок”. Лентата е на режисьорите Кристина Гроздева и Петър Вълчанов. „Урок” разказва историята на гимназиалната учителка Надежда, чиито професионален и личен живот си противоречат, защото пренебрегва моралните уроци, на които учи децата. Сред участващите във филма са Маргарита Гошева, Иван Бърнев, Стефан Денолюбов, Иван Савов и Андреа Тодорова.

Последният филм от „София Филм Фест в Радомир” е „Съдилището”. Режисьор на лентата е Стефан Командарев, а в ролите радомирци ще видят Асен Блатечки, Параскева Джукелова, Зуека, Христо Мутафчиев и други. „Съдилището” разказва историята на баща и син, живеещи в беден район близо до българо-турско-гръцката граница. Бащата е загубил съпругата си, работата си и доверието на сина си. За да спаси връзката с детето си, той трябва да намери опрощение и да плати за грях, извършен преди 25 години.

Международният филмов фестивал „София Филм Фест” е ключово културно събитие за България и е един от най-големите кинофестивали в Източна Европа. Регионалните му издания се провеждат от 2010 година. Основен мотив на пътуващото издание е свързан с ниското ниво на кинопоказа на европейско, българско и алтернативно кино, както и липсата на киносалони в много населени места в България.

mirogled.com