Loading

С тържествен водосвет, песни и танци, дадоха началото на новата учебна година в ОУ "Хр. Смирненски"

С тържествен водосвет, отслужен от отец Александър, приведствия по случай първият учебен ден, песни и танци, откриха учебната 2013/2014 учебна година в ОУ “Христо Смирненски”.
Директора на най – голямото училище в радомирска община Румяна Давидкова, приведства с “Добре дошли” първокласниците, както и останалите ученици на ремонтираното и изцяло обновено радомирско учлище. Тя им пожела успешна и плозотворна учебна година. Гост на тържеството бе началника на отдел образование в Община Радомир Димитринка Тренева. Тя прочете Поздравителен адрес до учениците и учителите от кмета на Община Радомир Пламен Алексиев.
Даниела Петрова прочете Поздравителен адрес от министъра на образованието и науката професор доктор Анелия Клисарова. Бяха прочетени и Поздравителни адреси и от името на областният управител и от ОбС Радомир. След кратката музикална програма, ученици пуснаха бели гълаби, сиволи на мирът, да да е мирна учебната година. След като директора на училището Румяна Давидкова лисна менчето с вода пред първокласниците, те тръгнака, водени от класните си ръководители, към учебните стаи, преминавайки под свод от празнични балони и под звуците на първият звънец. Госпожа Давидкова заяви, че тази година се отчита ръст на децата с цял клас повече от преходните две години, когато първокласниците са били по 3-ри класа. Сега са 4-ри, с обща бройка 82-ма първокласника. Първокласниците получиха по проект подобряване на качеството на обучението в средишните училища, чрез целодневната организация на учебно – възпитателният процес, тетрадки, тефтерчета, химикалки и ученически раници. В различните първи класове бяха различни даваните подаръци по горе споменатата програма. Не само учителките на първите класове, но и другите им колежки получиха множество цветя и букети. Училището посрещна първокласниците си, с чудесно оформена празнична фасада, а свода с балони бе “черешката на тортата” в днешната празнична изява.
Кмета на Община Радомир присъства на откриването на учебната година на ОУ “Христо Ботев” в село Гълабник. Заместник кмета Любка Димитрова уважи ОУ “Иван Вазов в село Извор, а колегата и Димитър Димитров бе на откриването на учебната година в ОУ “Архимандрит Зиновий” в Радомир./radomirsko.com/
Снимки вижте тук: http://www.radomirsko.com/v-uchilishte-hr-smirnenski-otkriha-uchebnata-g...