Loading

Радомирският Общински съвет ще разгледа Докладна записка на кмета на общината относно проекта за изменение на улична регулация

Радомирският Общински съвет ще разгледа Докладна записка на кмета на общината относно проекта за изменение на улична регулация във връзка с предстоящото изграждане на кръгово движение в центъра на града. Кръговото ще бъде изградено на мястото, където се пресичат улиците „Батенберг“, „Дупнишка“ и „Евлоги Георгиев“. Проектът е на етап обявление и предстои да се публикува в Държавен вестник. Тъй като проектът обхваща повече от един квартал, трябва да бъде одобрен с решение на Общинския съвет. Един месец след публикуването му в Държавен вестник могат да бъдат подавани мнения, възражения и предложения и ако е необходимо да се направят корекции.

На сесията ще бъде разгледана и докладна записка относно кандидатстване на Община Радомир с проектопредложение за финансиране по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 с Инвестиционен проект „Повишаване на достъпа до услуги, които са на достъпна цена, устойчиви и висококачествени, включително здравни и социални услуги от общ интерес“, които са със специфична цел „Подобряване на достъпа на хора с увреждания и хора над 65 г. с невъзможност за самообслужване до услуги за социално включване и здравеопазване“.

На предстоящата сесия на Общински съвет Радомир ще бъдат разгледани общо 20 точки, сред които са отчет за дейността на Общинския съвет и неговите комисии за първата половина на 2015 г., информация за текущото изпълнение на бюджета и на извънбюджетните сметки и фондове на община Радомир за първото шестмесечие на 2015 г., актуализация на бюджета за местните дейности на общината и състояние и анализ на безработицата.

http://tok.bg/