Loading

Радомирски криминалисти разкриха серия от кражби

Товарен автомобил „Ман” е открит по горещи следи.
- Вчера, около 05,00 ч. в районното управление е подаден сигнал, че от стопанския двор в с. Долна Диканя е откраднат товарен автомобил „Ман” , собственост на 54-годишен местен жител. Органите на реда предприели незабавни действия за установяване на автомобила и извършителите. След проведени оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия товарното возило било открито в близост до язовира на с. Горна Диканя. Направен е оглед на местопроизшествието и работата по установяване на извършителите продължава.
- Открадната регистрационна табела от лек автомобил е открита скоро след отнемането й. Вчера 36-годишна радомирка се оплакала, че е откраднат предният номер на автомобила й марка Фолксваген „Поло”. Полицаите претърсили незабавно района и много скоро табелата била намерена в лек автомобил Фолксваген „Голф”, паркиран и ползван от М.Й./51 г./ от с. Долна Диканя.
Работата по разследването продължава.
- Двама криминално проявени са авторите на кражби от магазини в Радомирско.
През месец април тази година, от магазин на Потребителна кооперация „Съгласие” в с. Владимир били откраднати хранителни продукти, перилни препарати и алкохол. Усилията по разследването се увенчали с успех и било установено, че извършител е криминално проявения В.М./22 г./ от столицата.
Преди месец, от механа в гр. Радомир били откраднати мобилен телефон, хранителни продукти и алкохол. В резултат на проведените издирвателни и процесуално-следствени действия в кражбата е заподозрян радомиреца С.С./24 г./ Същият не е открит и е обявен за издирване.