Loading

Радомирска, Ковачевска и Земенска общини два дни без ток

Повредата имало в електрозахранването  в района на селата Долни Раковец и Стефаново. Засегнати били Радомирска, Ковачевска и Земенска общини.

Заради аварията  хладилниците на стотици абонати на ЧЕЗ се размразили, а хората останали на тъмно. Потърпевшите многократно звънели на колцентъра на електрическата компания, от където им отговорили, че в трите общини 10 000 абоната са без ток. Позовавали се и на закона, според който можели да не включат електричеството до 24 часа.

През целия ден във вторник токът ту е идвал, ту е изключвал, а напрежението е било или много ниско, или високо.Предпазители във всички къщи са гърмели от токовите удари, твърдят потърпевшите и се питат къде е сигурността на системата, та цената на електроенергията драстично се увеличава.

От ЧЕЗ са обяснили, че по време на бурята преди два дни са  получени токови удари и са разстроени настройките на дълъг електропровод за средно и висока напрежение между Радомир и Ковачевци. Повредата още не е отстранена, но абонатите са захранени от друг електропровод. В сряда късно вечерта е възстановено електрозахранването по цялото трасе. Това съобщи кметът на Радомир Пламен Алексиев. Потърпевши обаче твърдят, че напрежението пак е ниско. Според абонатите качеството на услугата не отговаря на високата й цена.

 източник:http://mirogled.com/?p=54747