Loading

Радомирци пропищяха от агресивно куче

До момента четириногото е ухапало трима души.
Животното се подвизава в центъра на града, сигнализира Евгения Генадиева. То е бездомно и вероятно има малки, което предизвиква агресията му. Ухапаните са потърсили медицинска помощ и не било изключено да заведат дела срещу общината.
„Аз обичам животните много, не искам да се убива кучето, но поне да се прибере, повярвайте ми доста кръв имаше по хората“, разказва Генадиева.
Кметът на общината Пламен Алексиев потвърди за неприятните инциденти. Кучето се въртяло около фурната на „НАРКООП“ , не е регистрирано и не е кастрирано. Ангажимент на шефа на ветеринарната служба било да се справи с проблема, общината е превела пари за кастриране, обезпаразитяване и мркиране на бездомни кучета.
„Това не е изолиран случай, по селата има много и най-жалкото е, че сред тях има ловни кучета, изхвърлени от стопаните си. Общината няма кучкарник, за сега фирма е декларирала инвестиционно намерение да открие частен кучкарник, но още не е решила въпроса с терена, където ще го строи. Идеята им е да продават кучетата на запад“, заяви кметът Пламен Алексиев.
„Знаем за случая и вземаме мерки с д-р Аглика Василева. Търсим кучето, което сигурно има малки и за това хапе.. Ще го хванем и ще го кастрираме, обезпаразитим и ваксинираме. После заедно с малките ще останат 21 дни под наблюдение. Във връзка сме с НПО за осиновяване на кучета в Гърция“, каза д-р Даниел Колев.
Бездомните кучета са проблем не само за Радомир, но и за областния център и селата от региона. Има случаи, когато събрани в други населени места кучета се изсипват с микробес в дадено село или град. Перничани например твърдят, че са виждали микробуси със софийска регистрация, от които се пускат кучета.

mirogled.com