Loading

Путин плагиатствал от американско изследване. Кремъл за сега мълчи

Много от страниците на дисертацията на Путин, са копирани от американско изследване, пише Никола Ломбардоци в статия, публикувана във вестник La Repubblica.

“Дори Владимир Путин, най-могъщият човек в Русия, е бил изкушен да открадне научни тезиси от работата на други хора, за да попълни автобиографията си с престижна академична титла. В неговия случай става дума за икономика. А тя, както е известно, е личната му слабост,..” – пише изданието.

“Слуховете за плагиатството са отдавна. Вече няколко години авторитетни американски учени смятат работата на младия Путин за изплагиатствана. Проблемът е, че точно сега руският премиер Дмитрий Медведев започна кръстоносен поход срещу плагиатството и фалшивите звания, истински язви в руската система на образованието.

И всички комисии, които би трябвало да се борят с това явление, се сблъскват със скандална и необичайна грешка на Путин. Какво да правят? Да се спре ловът за плагиатство? Или да се накажат всички, но не и него? Безизходна ситуация, “- казва авторът./30dumi.eu/