Loading

ПРОВЕДЕ СЕ 40-ТОТО ИЗДАНИЕ НА ФУТБОЛНИЯ ТУРНИР НА МАЛКИ ВРАТИЧКИ В С. ДРЕН КУПАТА ГРАБНА ОТБОР „РАЗСАДНИК”

На 7 януари на спортната площадка на SOS Детско селище в с. Дрен за 40-ти пореден път се проведе новогодишният футболен турнир на малки вратички. Това е най-старият турнир в област Перник. Последните осем години той се провеждаше за „Тортата на кмета" на селото.

Създадена бе много добра организация. Дни преди турнира, тийнейджърите, които с най-голямо желание и амбиция участваха в изявата, почистиха площадката от сняг и лед. При снеговалежа на 7 януари снежната покривка достигна 15 см, а температурите паднаха под нулата. Но младите дренци не помислиха да се отложи турнира.
Явиха се 6 отбора от по шестима играчи, които се състезаваха по системата на елиминациите. Участваха около 50 души.
Смените се извършваха по правилата на хокей на лед. Играха се две полувремена от 10 минути. Според регламента на турнира при равен резултата се биеха дузпи.

Настроение на терена и около него не липсваше, с всеки гол градусът на напрежението се покачваше. Хлъзгавият терен не даде възможност за технична игра и високо майсторство. На за сметка на това срещите бяха твърде оспорвани, като често победителят бе определен чрез дузпи.

На финала застанаха отбор „Разсадника" и „Ракета", опитът срещу младостта. В първия тим личаха имената на изявени футболисти от ФК „Верила", а във втория - подрастващи 16-17-годишни надежди.

С минимален резултат 1:0 победи отбор „Разсадника", който грабна и купата. Тя бе подарена и връчена от капитана на ФК „Верила" Любчо Хаджийски.

Четиридесетият турнир по футбол на малки вратички в с. Дрен вече е история, но той предизвика много емоции сред спортисти и публика. За да се задоволи интересът на младежите към футболната игра инициативен комитет пое задължението да организира и Великденски турнир на стадиона в селото. За провеждането и за отличаване на изявилите се футболисти ще бъде набран паричен фонд.

Изпратено от Цветан АЗМАНОВ чрез [ТИ, репортерът на iPernik!]