Loading

Представител на общината в Радомир да присъства на заседанията на комисиите.

ова поиска вчера съветникът Владимир Зарков. Той еи председател на Комисията по бюджет и финанси.

„Много въпроси остават да висят във въздуха и няма кой да отговори. Затова спираме да разглеждаме докладните, ако не дойде кмета или пък негов заместник“, заяви Зарков.

Този проблем ще бъде решен, обеща секретарят на общината  Валентин Петров. Вече щели да присъстват на заседанията.

На сесията вчера бе обсъдена Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на общината. Тя бе приета с пълно болшинство от  съветниците. Обсъждането на размера на таксите ще стане на публично събрание с гражданите през декември.

На второ четене бе приета и наредбата за рекламна дейност. Гласувана би и програмата за развитие на читалищната дейност като съветниците решиха да бъдат дофинансирани Тринадесетия национален детски фолклорен фестивал с международно участие „Слънце иде“ в село Дрен с 2 000 лева, Десетият литературен конкурс с национално значение „Мария Смилова“ на НЧ „Напредък 1895“ В Радомир с 1 000 лева и Регионалния конкурс за традиционна Великденска трапеза на НЧ „Отец Паисий“ в село Извор с 500 лева.

Кметът Пламен Алексиев оттегли докладната си записка за актуализиране на общинската стратегия за за развитие на социалните услуги. За следващото заседание остана и докладната записка на съветникът Светослав Кирилов за отпускане на 5 000 лв. за ФК „Струмска слава“. Сумата е била необходима за покриване разходи по  участието на отбора в 1/16 финал от турнира за купата на България между „Струмска слава“ и ФК „Черно море“.  Сумата ще бъде обсъдена при приемане актуализация на бюджета на следващото заседание.

източник:mirogled.com