Loading

Посланикът на Кралство Нидерландия г-н Том ван Оорсхот посети Община Радомир и фирма „3 А Стийл“ ООД

Радомирската компания произвежда модели за изграждане на преградни съоръжения за Холандската фирма „Бетон блок“. 80% от производството на радомирската фирма се пласира в Холандия, те са с много високо качество, съобщи Н. Пр. Оорсхот.
Кметът на Радомир Пламен Алексиев запозна високия гост със състоянието на икономиката, възможностите за бизнес и инвестиции в общината и перспективите за развитие съобразно близостта до София, възможност за развитие на екологично земеделие, летище „София запад“ , свободни площи от бившето военно поделение за складови бази. И почерпи госта с радомирска боза. На срещата присъства и председателят на Общинския съвет Красимир Борисов.
Посланик Оорсхот прояви интерес към нивото на безработица в общината и изрази позиция, че инвеститори ще дойдат в страната ако се спазва върховенството на закона.
„Смятаме, че всяка държава трябва да спазва върховенството на закона. Правосъдната ви система все още не е независима, няма прозрачност при назначаване на съдии, съществуват корупционни практики“, каза посланик Оорсхот в отговор на въпрос за позицията на Холандия по приема на България в Шенген.
За Южен поток пък той коментира, че ще се развива, ако е в съгласие с всички директиви на Европейската комисия.
Кметът Пламен Алексиев покани посланика за Деня на града. От името на общината му бе подарен сувенир.

източник:mirogled.com