Loading

По идея на президента отслужиха молебени в цялата страна

Молебен за закрила, мир и благополучие на целия български народ бе отслужен в храм-паметника "Св. Александър Невски". На днешната Неделя Кръстопоклонна подобни молебени бяха отслужени във всички православни храмове в страната.
След края на светата Литургия миряните в храм-паметника "Св. Александър Невски" чуха и проповед, призоваваща ги към достойно понасяне на своя собствен кръст в тежките за обществото и страната ни времена, предаде БГНЕС.

Около 11 часа във Варна започна литийно шествие до Аспаруховия мост. Там също бе отслужен молебен за мир, здраве и благополучие на българския народ и се извърши освещаване на моста, където немалко българи са сложили край на живота си.

На среща с държавния глава в четвъртък, Плевнелиев призова представителите на основните вероизповедания да отслужат всенароден молебен на всички вероизповедания в техните храмове за мир, здраве и благополучие, в продължение на три дни – на 5, 6 и 7 април.

Пътят към храма е много важен, защото той може да отмени пътя към самоубийство, към престъпност, към липсата на любов. Да познаем себе си, да се покаем, за да не се превръщаме в общество на самозвани съдници, каза тогава Знеполският епископ Йоан.