Loading

Паргов, който е собственик на мината "Ораново", не се интересувал от съдбата на миньорите?!

"Потърсихме го по телефона, но той отказва да пристигне. Това е скандално, всички искат от държавата да се намеси, но бизнесът също трябва да носи отговорност, това е изцяло частна собственост и очевидно за този човек човешкия живот няма никаква стойност", избухна енергийният министър Драгомир Стойнев в ефира на БНТ.
Справка в търговския регистър показва, че Красимир Михайлов – Паргов е бизнесмен с широк кръг интереси и солиден брой фирми, на които е собственик и управител. Дейностите варират от участие в приватизация и въгледобив, през свиневъдство до реклама. Според непотвърдена информация преди време е прехвърлил собствеността на мината на племенника си. Според официалните данни на Търговския регистър Красимир Михайлов е едноличен собственик на "Балкан МК" и "МЕК Балкан", с предмет на дейност добив на въглища. Посочените адреси на почти всички негови фирми водят до мястото, на което се намира Месокомбинатът в Перник, пише Novini.bg.

Според медийни публикации от 96-та година Красимир Михайлов бил известен като "фуражния крал" от Радомир. Хора от село Прибой разказаха, че Михайлов е скандално известен в региона със свинефермата си, защото не допускал хората да преминават през земите му. Днес фермата беше широко отворена, но в нея нямаше нито хора, нито животни. Жена каза, че е там на гости и похвали Паргов като добър работодател. Възрастен мъж пък едва не ни блъсна с автомобила си, след като видя камерата ни. Хората в селото се страхуваха да говорят пред екипа ни. Тези, които се престрашиха, твърдяха, че Паргов се позва с добро име в района. Бил от съседното на Прибой село Пчелинци, което било изселено и потопено от сегашния язовир "Пчелина" при построяването му.

В края на 95-та Красимир Михайлов бил избран за председател на съвета на директорите на Добруджанска търговска банка, която фалира. Името на Михайлов скандално се появи в медиите и през 2000-та година, когато като президент на футболния клуб "Миньор" Перник името му беше замесено в скандали с уреждане на мачове, а футболист, неполучил парите си, твърдеше, че Михайлов го е пребил жестоко с бухалка.

Източник: mirogled.com