Loading

ОУ „Иван Вазов“ село Извор бе отличено с национална награда

Училището в село Извор даде повод на всички хора в област Перник да се гордеят с него. На 10.10.2013 год. Министерството на образованието и науката публикува класирането на участниците от Националния конкурс „Училището – желана територия на ученика“.
Единственото наградено училище в цялата област е ОУ „Иван Вазов“ с. Извор. В II направление „Екологични проблеми и устойчиво развитие“ ОУ „Иван Вазов“ с. Извор спечели трето място. Успехът за училището е още по – голям, защото то е малко учебно заведение, но въпреки това успя да се пребори за престижното отличие.
Наградата ще бъде връчена на 31.10.2013 година в град София. Г-жа Любка Атанасова и г-жа Ирена Георгиева, директор на ОУ “Иван Вазов“, ще получат отличието, заедно с други техни колеги от цялата страна.

Това не е първата награда за ОУ„Иван Вазов“ – през учебната 2011 - 2012 година училището спечели първа място в същия конкурс.
"В началото бе природата….И природата бе всичко". В последните десетилетия екологичните проблеми все повече се задълбочават, а хората все повече нехаят за случващото се около тях. И забравят старата индианска поговорка „Ние не сме наследили земята от бащите си, а сме я взели назаем от нашите деца". Необходимостта от формиране на екологична култура и поведение сред подрастващите става все по-голяма. Учениците разбират колко сериозни са екологичните проблеми и затова с интерес и желание участваха в множеството инициативи, което им донесе и наградата.