Loading

Отец Иван получава почетна награда Велик Българин

Почетна награда Велик Българин ще получи човекът, който от години ни дава пример за човещина и отдаденост на другите - отец Иван.От 1988-а година той отделя своята заплата, а сега и пенсия за бездомните майки и деца в приюта в Нови хан.

Досегашни носители на патриотичните призове са проф. Иво Кременски, бившият външен министър Иван Станчов, Галя и Христо Маджарови, които от години пишат за скритата и преиначена история на България в поредицата "Големият заговор срещу българите".

Наградите са част от националната кампания на сдружение "Велика БОЛГАРИА" „Българският дух – водач на света към новото духовно хилядолетие”, която стартира от София с наградата "Велик Българин", връчена на европейския шампион по бокс Кубрат Пулев.

Носител на почетния приз е и врачанският общественик и патриот Огнян Пищиков, както и председателят на Общинския съвет на Мездра и председател на Асоциацията на председателите на общинските съвети в България - инж.Делян Дамяновски, който е неразделна част от инициативите за опазване на правата на българите в Сърбия, Македония, Албания и т.н.

На днешната дата сдружението "Велика БОЛГАРИА" навършва първата си годишнина. Събитието ще се състои в традиционното за патриотичните срещи място - Бистро 53 на бул. България./aktualno.com/