Loading

От ЕНП изненадани и разтревожени от факта , че лидерът на БСП заел страната на Хазбула

ЕНП : Шефът на ПЕС и лидер на БСП зае страната на Хазбула
В ЕНП се разтревожиха, че лидерът на БСП и ПЕС Сергей Станишев цъфна на сайта на Хизбулла.
"Изключително съм разтревожен да науча, че днес лидерът на ПЕС Сергей Станишев е заел страната на Хизбула в дебата след обсъждането от вчера,както може да се прочете на официалната страница на организацията. Това заяви в позиция по повод разкритията за Хизбулла шефът на групата на ЕНП в Европарламента Жозеф Дол. Той призовава всички български политици да се обединят, когато се взимат важни решения и България е изправена пред сериозни изпитания.
Лидерът на депутатите от ЕНП поздравява правителството за успешните разкрития около атентата в Бургас. Малко преди него и британският премиер Дейвид Камерън похвали правителството и родните служби за разследването.
"Ние осъждаме отново категорично жестокото и безпричинно убийство на невинни хора. Организаторите и извършителите на тази и други подобни атаки трябва да бъдат изправени пред съда. "
"С оглед на факта, че нападението беше извършено на територията на държава-членка на ЕС, аз подкрепям България в намерението й да представи констатациите от разследването на европейските партньори.
Заедно ние ще обсъдим конкретни мерки за предотвратяване на подобни терористични атаки в бъдеще., се казва в обръщението нa ЕНП . /bnews.bg/