Loading

Около 50 кучета от различни породи ще изнесат истинско ревю на 4 лапи в Радомир

Киноложката изложба ще се проведе на 30 октомври зад сградата на общината в града. Тя се организира от сдружение РИНГ – Радомир, със специалното съдействие на Общината и Ветеринарен център Перник. „Мироглед” пък е медиен партньор на събитието.

Интересът към изложбата е голям. Следващата неделя радомирци ще видят уникални представители от по-големите породи като Немска овчарка, Българско овчарско куче, Кавказка овчарка, Кане Корсо, Питбул и Акита. На изложбата обаче няма да мине и без присъствието на малките „бижута” от породите Мопс, Френски булдог, Чихуахуа, Пинчер и дори Голо качулато китайско куче. По-ограничено ще е участието на ловните породи заради това, че в неделя те са на излет.

Инициаторите осигуряват жури, което да оцени домашните любимци. На стопаните на спечелилите първите места ще бъдат връчени купи, грамоти и награди. Ще бъде излъчено и куче шампион на публиката. Отделно организаторите ще направят томбола с награди, в която ще бъдат включени номерата на всички участници.

Днес е крайният срок а записвания и организаторите призовават всички, които имат домашни любимци и желаят да ги покажат да побързат. Записване за участие става при членове на сдружение РИНГ като за всяко куче участник таксата е 5 лева. За сведение се представя и здравния паспорт на домашния любимец.

mirogled.com