Loading

Общинския съвет в Радомир даде съгласие за два проекта

Общинският съвет в Радомир даде съгласие общината да кандидатства с проект „Социална закрила“ пред Министерството на труда и социалната политика.

Проектът касае доставка, монтаж и пускане в експлоатация на професионална перална машина за нуждите на Дома за възрастни хора „Св. Иван рилски“ в града. Според кмета на общината Пламен Алексиев с новата машина ще се подобри материалната база на дома и ще се подобри качеството на услугата. Това ще подобри и условията на труд на персонала.Ако проектът бъде утвърден общината ще трябва да осигури 866 лева собствени, които представляват 10% от цената на професионалната перална машина.

Разработен е от общината и проект за реконструкция на водопроводната мрежа в селата Дрен и Долна Диканя, както и рехабилитация на общинската пътна връзка на четвъртокласен път от Е-79 до село Дрен . Разработката е на базата на съществуващ проект „Изграждане на канализационна мрежа и пречиствателна станция за отпадни води и реконструкция на водопроводната мрежа на село Дрен“ и съществуващ проект за „Рехабилитация на водопроводната мрежа в село Долна Диканя“ по Програмата за развитие на селските райони. Прогнозната стойност на проектното предложение е 5 млн. лв.

Общинският съвет упълномощи кмета Пламен Алексиев да внесе проектното предложение за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ като временно общината да използва собствени средства при изпълнение на проекта до тяхното възстановяване от Програмата.

 

източник:http://mirogled.com/?p=55425