Loading

Номинираха младия полузащитник на "Литекс" Георги Миланов за 'Футбулист на годината"

Полузащитникът на "Литекс" Георги Миланов беше избран за най-добър играч в 52-ото издание на анкетата "Футболист на годината".
20-годишният национал, който е най-младият носител на приза, спечели и отличието за най-добър футболист на А група.
Миланов, номиниран и в категорията за откритие на годината, изпревари в основното подреждане защитника на "Партизан" Иван Иванов и Станислав Манолев от ПСВ (Айндховен), допълнили челната тройка.
"За мен е голяма чест да съм номер едно в България. Искам да благодаря на моите съотборници и треньори в "Литекс" и националния отбор. На Христо Стоичков, защото ми гласува доверие и много израснах при него. Благодаря и на нашия собственик (Гриша Ганчев), защото за мен е много голям човек", заяви Миланов от сцената.
Младокът заслужи отличието, след като изигра най-силната година в кариерата си. Той се превърна във водещ футболист в националния отбор, а негов гол донесе точката при домакинството на европейския вицешампион Италия (2:2).
Освен това юношата на ловчанлии имаше много силен полусезон в А група, като в 14 мача вкара осем попадения и се отчете с шест асистенции. Той се разписа и два пъти в три срещи в турнира за Купата на България.
Източник: dnevnik.bg