Loading

Неизвестни тровят улични кучета и котки в Радомир

Местните откриват мъртви животни на различни места в града.
Първите случаи са били покрай река „Извора“ по улица „Люлякова“, открити са трупове и на котки покрай контейнерите за смет и в други райони на града. Последните случаи са от 9 октомври, когато буквално в центъра на града пред стълбите на бившето кино е мъртво отровено куче.
Възмущението си от жестокостта на извършителите изразяват десетки радомирци в социалната мрежа. Те настояват да се направи аутопсия на отровеното куче и се установи отровата, с която е унищожено. Подаден е и сигнал в полицията, за да бъде установен и наказан отровителя.
Освен това в града върви и подписка срещу залагането на отрова на публични места. Темата е и сред най-дискутираните в социалната мрежа. Радомирци масово изказват възмущението си от жестокостта, с която се избиват кучетата и котките. Любомира Митичева смята, че първата стъпка за решаване на проблема е създаване на приют за бездомни кучета, втората е създаване на зоополиция и наказание за тези, които изхвърлят животните си на улицата.
Според потресените от жестокостта на отровителите имало опасност и хора да пострадат.
„Ветеринарната служба трябва да установи каква е отровата, с която е отровено кучето, полицията също е ангажирана със случаите на отравяния на бездомните животни. Фирмата, която извършва видеонаблюдение също проверява записите, за да се установи човека, който е извършил това престъпление“, заяви кметът Пламен Алексиев.

източник:mirogled.com