Loading

Модернизирането на железопътната линия София – Перник – Радомир е от изключителна важност.

Железопътната линия София – Перник – Радомир сред приоритетите на правителството в областта на транспортната инфраструктура. Това заяви транспортния министър Ивайло Московски по време на българо-австрийски бизнес форум във Виена.

359,53 млн. евро ще бъдат вложени в цялостна модернизация на железопътната линия от София до Радомир. Цялостната подготовка на проекта трябва да приключи до 2013 г.

Важна била и модернизацията на линията Видин–Руска Бяла и възстановяването на проектните параметри на Русе – Варна, която е връзка между най-голямото пристанище на Дунав и Черно море.  Освен това до 2020 г. правителството предвижда изграждане на цялото пътно и железопътно направление от сръбската граница през Пловдив за Бургас и до Свиленград-турска/гръцка граници.

„България ще притежава модерна, безопасна и сигурна транспортна система, даваща по-голям избор и възможности на населението и бизнеса”, каза Московски.

Министърът допълни, че през настоящия и следващия програмен период екипът на министерството ще положи всички усилия за модернизирането на основните пътни и железопътни направления с помощта на европейските фондове.

източник:mirogled.com