Loading

Министърът на здравеопазването Петър Москов откри ремонтирания Център за спешна помощ в Радомир

В обновяването са вложени 15 000 лв. Бърза помощ получи като дарение и често нова линейка.
„Важното за Радомир е, че имат нов, модерен, оборудва реаномобил. Това е пример за изпълнение на добре обмислена финансова стратегия на правителството и на взаимодействие на община и централна власт. Спешният център ще бъде технически оборудван и кадрово обезпечен Това е възможност да има реално здравеопазване в Радомир, а не да се ходи до Перник или София, колкото и да са близко те “, заяви министърът.

По думите на министъра болница в Радомир някога едва ли ще има, но в спешния център предстои да бъде открит стационар с 10 легла за престой от 24 часа на пациенти, които ще бъдат насочвани или към болница, или към домашно лечение. Недовършената сграда пък щяла да стане болница за рехабилитация.
Д-р Москов връчи ключовете от новата линейка на шофьора, който ще я управлява и го посъветва да я пази като очите си.
Москов уточни, че в страната са осигурени 56 такива реаномобила и са оборудвани 14 центъра за телемедицина. Предстои да бъдат закупени 600 нови линейки. За развитието на спешната помощ пък ще се разчита на 85-те милиона евро, отпуснати от Европейската комисия и които са част от Европейската стратегия за здравеопазване. IMG_9206 [640x480]
На откриването на спешния център бяха кметът на Радомир Пламен Алексиев, народният представител д-р Валентин Павлов, шефката на здравната каса в Перник д-р Магдалена Христова, шефът на Бърза помощ д-р Валери Симеонов и др.

източник:mirogled.com