Loading

Масирана полицейска акция по пътищата в региона

Петима пияни шофьори са установени през почивните дни в Пернишко.
Проверени са над 100 лица и автомобили.
Петима пияни шофьори са санкционира от служители на ОДМВР – Перник през почивните дни при проведени специализирани полицейски операции на територията на целия регион. Органите на реда проверили 115 лица и 105 автомобила. Установени са общо 35 нарушения, като са издадени 21 акта за установяване на административни нарушения и 14 фиша.
По време на акцията са контролирани управление на автомобил под въздействието на алкохол, наличие на задължителната застраховка “Гражданска отговорност”, техническа изправност на автомобилите, както и за неполучени и неплатени глоби по наказателни постановления.
От санкционираните петима водачи за алкохол, трима са карали с над 1,2 промила, а другите двама под 1,2 промила.
- Шофьор на лек автомобил Сузуки “Витара” е самокатастрофирал в пернишкото с. Дивотитно. При изпробване на местния жител Р.К./44 г./ за алкохол с техническо средство били отчетени 2,56 промила. Мъжът отказал кръвна проба за химичен анализ. След преглед в пернишката болница бил освободен.
- При проверка на лек автомобил Рено “Меган” в с. Рударци органите на реда установили, че 30-годишният рударчанин М.В. управлява с 1,40 промила алкохол в кръвта. Мъжът отказал кръвна проба и бил задържан за 24 ч. с полицейска заповед.
- Автопартрул на Второ РУП – Перник спрял за проверка лек автомобил “БМВ”, шофиран от 48-годишният А.В. от трънското с. Непразненци. При изпробването му с алкотест “Дрегер” били отчетени 1,98 промила. Взета му е кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за 24 ч.
Засиленият контрол продължава.