Loading

Кубрат Пулев - спортист на България за 2012 г.

Тервел Пулев остана на втората позиция. Третото място е за Станка Златева
Кубрат Пулев бе избрана за Спортист на България за 2012 година. Носителят на европейската и интерконтиненталната титла в тежка категория в професионалния бокс събра 1234 точки в анкетата и изпревари брат си Тервел Пулев.
Малката кобра остана на втората позиция. Третото място пък е за Станка Златева, която спечели сребро от Олимпийските игри в Лондон през лятото.
Кубрат взе и наградата за най-обичан спортист от публиката. За пръв път в историята пък се случва двама братя да завършат на първата и втората позиция в тази класация.
„Изключително съм щастлив. Това е най-голямата награда в моя живот. Сега не мога да ви опиша, колко съм щастлив и радостен от тази награда", заяви Кобрата.
„Искам да благодаря на моя личен треньор Михаил Таков, на моя мениджър, на всички вас тук в залата и на цяла България, която бе с мен пред екраните. Без вас нямаше да мога, вие сте моята енергия“, добави Пулев.
За треньор на годината бе избран Михаил Таков, който е наставник на Кубрат и Тервел Пулеви. Бившият ни селекционер на волейболните ни Найден Найденов остана втори, а трети е Любослав Пенев.