Loading

Крият пари от Дянков , местят ги от САЩ в Русия

Дянков взе на мушка българите със сметки в Щатите. Според Standartnews България и САЩ подготвят споразумение за обмен на данъчна информация, което ще извади на светло банковите сметки, както на българи зад океана, така и на американците у нас. Споразумението се очаква да бъде подписано през 2013 г. и ще даде възможност на данъчните в двете страни да изискват от колегите си информация за финансовото положение на всеки гражданин.
В декларациите за годишните доходи българите трябва да обявяват доходите си от лихви зад граница. Ако забравят, след подписването на споразумението със страната на ограничаващите се възможности - САЩ, ще се намери някой да им го напомни. Възможностите за забравяне в страните от Общността обаче е сведена до минимум с помощта на европейска Директива, която гарантира автоматично изпращане на данни до НАП за доходите от лихви на българите.
Така, ако някой забрави да обяви лихвите си от страна от ЕС в данъчните си декларация, данъчните ще му се притекат на помощ. За държавите от ЕС, където има данък върху лихвите, той автоматично се събира от банковите сметки на българските граждани и се изпраща в Националната агенция за приходи.
Родни богаташи изглежда са намерили разрешение на тези неудобства, като прехвърлят авоарите си в новата страна на необятните възможности - Русия. Оказало се, че депозитът в руска банка е трудно проследим за родните данъчни. Въпреки че имаме подписана спогодба за избягване на двойното данъчно облагане с Москва, това не означавало и обмен на данъчна информация. Експерти обясниха, че дори да направят ревизия, данъчните ще загубят близо година, докато чакат отговор от руските си колеги, поради липса на формализирани споразумения за бърза обмяна на данъчна информация.