Loading

Kорнелия Нинова - лечителката на новата болест "СПИН-БСП"

Социализмът се предава подобно на болестта СПИН – по полов път и по наследство, казва Антон Кутев – член на Изпълнителното бюро на БСП и секретар, който отговаря за медийната политика на социалистите.

Кутев е млад социалист, депутат чийто остър език в парламента и буен нрав винаги са се откроявяли от останалите социалисти. Изпитва силна ненавист към управляващата партия ГЕРБ и към премиера Борисов.  

Мотивите за това негово неочаквано изказване са неизвестни, а желанието му да се приемат като неудачна шега будят недоумение, несериозност и дори обърканост.

Не са малко социалиститe – членове и симпатизанти, които отдават това на сериозната криза в която ръководството на социалистическата партия е изпаднало, след един режисиран конгрес и нагласено от Станишев и приближените му ръководство.

В подкрепа на това говорят реакциите както на самият Антон Кутев, така и на някои негови съпартийци, като Кадиев, Гечев и особено на Корнелия Нинова, която явно счита, че сега е момента  да изплува отново във върховете на БСП.

Считам, че Антон Кутев трябва да подаде оставка и да се извини на всички социалисти, най-вече на онези, които са такива не по наследство и не по сексуален път”, пише в страницата си във”Фейсбук” Георги Кдиев.

”Когато България кипи от проблеми, мислене в посока социализъм-СПИН звучи като циничен псевдо-хумор. Подобно мислене прави от БСП кастова партия – на тия с правилните бащи и на ония с неправилните. На тия с правилното наследство или сексуални контакти, или на ония с неправилните. Но човек трябва да си мери приказките и да носи отговорност, иначе това вече се превръща в рецидив. Не съм реваншист, нито ме засягат кариерата или постовете на Кутев”. 

Депутатът от БСП Корнелия Нинова също призова колегата си Антон Кутев да се извини за това сравнение, че БСП е като СПИН.

В изявление, разпространено до медиите, Корнелия Нинова заявява:

„Колегата ми Антон Кутев сравни БСП със СПИН. Социализмът се предавал подобно на болестта, по наследство или по полов път”. Нечувано и обидно. Ако някой се е питал що е то социализъм, вече знае.

Според висш представител на ръководството на БСП, това е тежка болест. Който се докосне до нея, е обречен. Ако не на смърт, то поне на мъчителен живот.

Но ако някой все пак реши да направи саможертва да стане социалист, то трябва да отговаря на поне едно условие – или баща му и дядо му да са били такива или да си намери някой социалист за полов акт. Всички други не стават”, пише в изявлението си Корнелия Нинова.

„Категорично не приемам изказването на колегата Кутев и нямам обяснение – защо го е направил. Смятам го за обидно към много социалисти и за отблъскващо към много млади хора. Призовах го да се извини и да се оттегли от поста, който заема”, каза пред Агенция “Фокус” Корнелия Нинова.

“За мен е абсолютно недопустимо член на Изпълнителното бюро, секретар, който се занимава с медийната политика, да прави такива изказвания и внушения”, каза Корнелия Нинова.

„Изненадана съм от това, че бюрото и Сергей мълчат. Поне бележка към Кутев, поне – разграничаване от подобно мнение ръководството би трябвало да направи. Вадя тези аргументи не само като мое лично впечатление от това изказване, а и от стотици обаждания, които получих от разгневени хора, които ме помолиха – да изразя тяхната позиция. Хора, както членове на БСП, така и симпатизанти, така и напълно странични”, каза Корнелия Нинова.

Изказването на Антон Кутев е шега, която няма нужда от коментар, това каза на пресконференция в централата на БСП Явор Гечев, председател на младежкото обединение на партията.

“Вие, журналистите които познавате Антон Кутев, знаете, че понякога има леко странно чувство за хумор. Всъщност изказването му е една шега, която е в съвсем приятелска атмосфера. Става дума, според нас, за абсолютна шега. Ако някой от другарите се е почувствал обиден от изказването, аз мисля, че Антон не е разбран правилно, в дадения случай. Извиняваме се, ако някой се почувства засегнат”.

“Иначе – това е една шега, която не мисля, че има нужда от коментар”, заяви Явор Гечев.

Антон Кутев: Нинова да не ме учи на социализъм?

“Баща ми беше човек, за когото БСП и социализмът бяха кауза, дъщеря ми не учи в САЩ, за разлика от сина на Нинова, каза депутатът от левицата

Конгресът за някои хора още не е приключил”.

Това каза депутатът от БСП Антон Кутев по повод реакцията на Корнелия Нинова на интервюто му в което казва, че БСП е като СПИН.

“Корнелия е говорила, че БСП е била тежка болест; това са думи на Корнелия, не мои.

Говорила е, че, който се докосне до нея, е обречен, това, пак казвам, са думи на Корнелия, а не – мои.

Говори, че ако не на смърт, членовете на БСП са обречени на мъчителен живот – това са думи на Корнелия, а не – мои.

Моите думи бяха с достатъчно самоирония и по повод на дъщеря ми”.

Искам да припомня на Корнелия, а и на всички, за които конгресът все още не е приключил, че баща ми беше човек, за когото БСП и социализмът бяха кауза. Аз съм човек, за когото БСП и социализмът са кауза. Дъщеря ми е човек, за който БСП и социализмът са кауза.

Моята дъщеря не учи в Съединените щати както прави синът на Корнелия. И не приемам именно Корнелия Нинова да бъде моралният съдник, защото бих могъл да й напомня реплики, които не мога да произнеса. Които тя е произнасяла и много добре знае, че ги има записани със СРС-та, че са говорени в съдилища и т.н.

“Изобщо – вътрешнопартийните проблеми не се решават по този начин. Реваншизмът в тях е вреден”, добави социалистът.

Запитан, дали е получил реакция от хората на това изказване, Кутев казва: “Това, което виждам, е реакция на една група хора. Не смятам, че това, което казвам, е обидно за когото и да било”.

Според мен – самоиронията и опитът за чувство за хумор (да приемем, че е бил неудачен) – са ясно видими в това мое интервю. Не мисля, че някой би могъл да тръгне да се обижда от това.

“Да, може да се спекулира с това, което съм казал, и пак казвам, че някои хора, за които конгресът очевидно не е приключил, точно това правят”.

Но – не виждам как някой може да се обижда, по простата причина, че аз познавам стотици социалисти, които са направили приятелките си, приятелите си, кръговете около тях – също социалисти.

Убеден съм, че в моя приятелски кръг има десетки хора, които гласуват за БСП, защото познават мен или хора около мен.

Убеден съм, че идеи се предават чрез личния контакт и личното общуване.

И най-вече, ако някой се съмнява в идеологическата подготвеност, ако някой има спорове за каузата (тук имам предвид Корнелия) – нямам нищо против да си избере която иска медия в средата на септември (преди това няма да говоря).

В средата на септември съм готов във всяка медия, в която тя поиска, да обсъдим каузата на социализма и хората, които могат да я носят.

Ако може – да обсъдим и банковите им сметки.

Няма да се оттегля от поста, който заемам, най-малкото, защото не Корнелия ме е сложила на този пост. За този пост ме е предложил Сергей Станишев и са ме гласували хора.

Ако тези хора, и този човек кажат, че трябва да се оттегля, ще го направя, но не Корнелия Нинова е човекът.

Конгресът за някои приключи, за други – не, но съжалявам, че това се превръща в общонародна тема, което не е добре за БСП”, каза още Антон Кутев.

На конгреса Корнелия Нинова очакваше, но не влезе в новото Изпълнително бюро на БСП.

Очевидно скандалът „ СПИН – БСП” не е приключил и ще има продължения.

Очаква се и реакцията на Сергий Станишев след завръщането му от чужбина. За сега едно е ясно, че във върховете на БСП има враждуващи лагери единият от които се оглавява от Корнелия Нинова. Тя намери подходящ момент и настървено влезе в ролята на лекар на опасната болест „СПИН – БСП”, разпространявана от Кутев.

А не трябва да забравяме, че Корнелия е жената”Хамелион”!

Тя може много бързо да сменя политическите си цветове –  от „Тъмно синьо” в ” тъмно червено”, винаги да заема важни позиции и винаги да изплува от трудни ситуации. Не е лесно от човек на Иван Костов и СДС, да станеш човек на Станишев и БСП и то като заместник министър в мегаминистерството на Румен Овччаров.

Не много отдевна тя се пожертва като зам.министър, спасявайки от провал министъра си Овчаров и отърва от затвор доказаният от американското посолство мафиот и олигарх Красимир Георгиев – солиден финансов стълб на БСП, собственик  и шеф на безброй икономически фирми и групировки начело с мощната ”Фронтиер”.

Хората, които стоят зад Корнелия Нинова са много силни, защото освен много пари, имат  власт и голямо влияние върху държавници и политици !

Ето защо, рано е още някои среди от БСП да отписват Корнелия Нинова.

ПРЕМИЕРЪТ  ”ВЗИМА МЕРКИ” ЗА ПРЕДПАЗВАНЕ НА ГЕРБ ОТ ЗАРАЗАТА СПИН – БСП

 

 

   Източник: razuznavane.com