Loading

"Коледата невъзможна" в Бесттехника ТМ - Радомир или как да изкараш празниците с 2 лв. в джоба

Ще ви задам един въпрос : - Как се празнуват Коледа и Нова година с 2 лева в джоба? Или по-правилния въпрос е как се оцелява цял месец с тази сума?
За съжаление това не е хипотетичен въпрос,а горчивата реалност. Да получиш заплата в Бесттехника ТМ-Радомир е все едно да видиш бяла лястовица - не е невъзможно,но се случва веднъж на няколко месеца. А да получиш заплатата си в цялост ,за съжаление, не се е случвало от години.
Не че няма пари- пари има,но не и за обикновените работници.
Четейки това вероятно господата Управители ще кажат " Това не е вярно, платихме им за този месец" . Е да . След като не бяха превеждали заплати от месец октомври, преди седмица преведоха на работниците сумата от 150 лв. Сума ,с която те трябва да оцелеят до следващото плащане, което ще бъде след Нова година.. Сума ,с която трябва да се платят битовите сметки и с която да се осигури прехрана на семейството. Как , питам аз? Дали проблемът е в мен ,че не мога да си разпределя бюджета или проблемът е в онези ,добре гледани господа, които се подиграват с работниците си.. Оставям на вас да решите..
Единственото ,което искаме както аз, така и останалите 250 човека е да си получаваме заплатите. Вярно - малки са,но са си наши..
Днес казаха ,че за работниците от ВМЗ- Сопот държавата ще отпусне близо милион за заплати.Да са живи и здрави хората, поне те да закърпят положението си..
А на нас ни остава единствено да чакаме.. И да преглъщаме тежки слюнки гледайки отрупаните витрини на магазините..
И за финал една молба към господата Управители : - Моля ви, елате и кажете на децата ми защо тази година Дядо Коледа ще пропусне нашето семейство..
Моля ви, Zapernik.Публикувайте писмото ми.. все пак надеждата умира последна.. може ледът в дебелокорите им сърца да се разтопи.

Д.Щ.

Източник: ZaPernik.com