Loading

Клуб „Олимпиец” в Радомир отпразнува своята 10 –та годишнина

Създаден през 2004 г. в един труден период за българското олимпийско движение, той оцеля във времето.
„Макар и в младенческа възраст клубът на дело доказва,че идеите на барон Пиер дьо Кубертен са живи в община Радомир.През периода на своето съществуване сдружението с идеална цел се утвърди като център, възпитаващ младежта и децата на Радомир в Олимпийски добродетели,спортен хъс, разбиране за красивото в живота, спорта и изкуството”- отбеляза председателят на клуба Доротея Андонова- Костадинова.
Беше представена мултимедийна презентация посветена на 10 годишнината подготвена и представена на 32-та сесия на НОА от Роберт Лазаров. В Младежкия културно информационен център „Европа“, където бе и учреден клуба преди 10 години, бе подреден кът с фотоси и материали за дейността му през изминалото десетилетие.
На рождения ден на клуба бяха кметът на община Радомир Пламен Алексиев, зам.кметът Любка Димитрова, преподавателката от НСА „В.Левски” и Председател на комисията по олимпийско образование към БОК Емилия Витанова, която даде висока оценка за дейността на клуба. Председателят на БОК Стефка Костадинова изпрати поздравителен адрес, поздравления членовете на клуба получиха и от директора на Националния спортен музей Катя Иванова.
Поздравления за юбилея направиха творчески колективи при НЧ”Напредък- 1895”-Радомир – Фолклорен ансамбъл „Етнофолк”с ръководител Георги Георгиев и Детска фолклорна група „Ясничета” с ръководител Георги Гьолски. На празника звучаха любими песни на българските олимпийци, а за всички присъстващи имаше торта.

mirogled.com