Loading

ИЗБОРИ 2013 – “СЪДБОВЕН ЗАЛОГ” ЗА СТАНИШЕВ. КУНЕВА ТВОРЕНИЕ НА ЗАДКУЛИСИЕТО

„ПОБЕДА ИЛИ СМЪРТ” е определението на журналистката Кръстева във в-к „Труд”. Заради ЗАЛОГА ли вече не виждаме самонадеяното лице, а уплахата в погледа на Станишев?
Журналистката Кръстева в статията си “Залогът за БСП е победа или смърт” пише:
“Ако партията не е първа политическа сила, ако допусне за нея да гласуват под 770 хил. души, колкото бяха гласоподавателите през 2009 г., това ще означава, че се е запътила към небитието”.

Досега, българското и задгранично „задкулисие” никога не са оставяли БСП да отиде в „небитието” въпреки, че няколко пъти е изпадала в КОМА и се е налагало да й се прави РЕАНИМАЦИЯ.

Защото БСП е партията, която е създала ЗАДКУЛИСИЕТО тук и в чужбина. И защото БСП е партията, която чрез ЗАДКУЛИСИЕТО поддържа с всички средства „СТАТУКВОТО” в България.

Журналистката Кръстева е права, че залогът за Станишев е много голям и това явно го плаши.

Затова може би неочаквана, но съвсем целенасочена предизборна жертва стана един от най – силните хора в БСП, от когото Станишев явно се страхуваше – Румен Овчаров.

Още преди две години пред БНТ Овчаров беше казал:

„Няма незаменими хора и никой не е вечен”.

Така лидерът на столичната организация, най-голямата и влиятелна в БСП – Румен Овчаров коментира пред БНТ появилите се гласове за оставка на лидера на партията Сергей Станишев.

Едно такова изказване на Овчаров, макар и направено през 2011 г. не може да бъде забравено от себичния Станишев. Особено като знае, че Румен Овчаров има подкрепата на Георги Първанов.

И Станишев започна методично да го обезсилва. Като първа стъпка, под предлог „обновяване” на Изпълнителното бюро, той намери начин да се освободи от Овчаров. Сега, предизборната ситуация и лозунгът “подмладяване” е другият удобен момент, който той чакаше и не го пропусна.

Станишев максимално използва предстоящите изборите, за да укрепи властта си в БСП и да се освободи от противниците си, в това число и хората на Първанов.

На пленума на националния съвет проведен на 20 март, бяха излъчени водачите на депутатските листи. На него Станишев яко размаха секирата и паднаха не малко глави.

Взе главите на противниците си и на неудобните„стари кадри”, като постави на тяхно място млади, верни и надъхани социалисти, жадни за власт.

Както пишат много журналисти и социолози, почти всички предварителни информации с които са разполагали до началото на пленума за подреждането на депутатските листи, се оказали неточни или непълни.

„Явно до последно химикалката на Станишев е играла” – пише в „Труд” журналистката Кръстева.

Каква по-точна преценка за това, че БСП както по времето на Първанов и сега, при Сергей Станишев е партия с еднолично ръководство на болшивишкия принцип – “единоначалието”. Колкото до т. нар.„колективно ръководство” – това е прах в очите на обикновените партийни членове. Защото и на този пленум се разбра,че Станишев подбра група верни „клакьори”, които приемат всичко от „лидера”, за да получат от него власт и привилегии.

Права е Кръстева – Станишев държи химикалката и накрая той решава за кого “да” и за кого “не”!

Така на мястото на Румен Овчаров начело на 23-ти софийски район е поставен Жельо Бойчев. За отпадането си Овчаров казва пред БТВ:

“Не съм се родил депутат, така че се чувствам добре”.

Но казва и нещо много важно: “На столовете, които ставам, не сядат никакви реформатори – не се случи нищо нито в Изпълнителното бюро на БСП, нито в заместник председателското място на БСП, нито на министерските постове”.

С тази констатация Овчаров направо забива нож в гърба на Станишев и приказките му за реформи.

Румен Петков и той отпадна като водач на листата в Плевен, а на негово място е определен харизматичният „Ламбо” – Стефан Данаилов.

Така Сергей Станишев показа „мускули” пред двама от старите, но силни кадри в червената столетница, известни като „двамата Руменовци” – хора на Първанов.

Под предлог, че се търсят “нови лица” Станишев продължи да раздава секирата, да премахва съмнителните и да се обгражда с верни хора.

Водачи на листи няма да са седем бивши министри – Румен Овчаров, Румен Петков, Емилия Масларова, Асен Гагаузов, Петър Димитров, Евгений Желев и Петър Мутафчиев.

Дългогодишните парламентарни асове като Георги Пирински и Любен Корнезов също ще бъдат подменени от „нови лица”. А тези нови лица не са никак нови. Заместниците им са кадри като Младен Червеняков – бивш министър от сваления с народен бунт кабинет на Жан Виденов, както и бившите кметове Дора Янкова на Смолян и Йордан Стойков на Севлиево.

Станишев методично се отървава от хората на Първанов. Много от тях не намериха избираеми места в листите. Един от тях е Кирил Добрев – син на Николай Добрев – всепризнат партиен авторитет.

Кирил Добрев макар, че е от “младите” социалисти сега няма да е водач на партийна листа, какъвто е бил преди.

В „кохортата” на Станишев участват не малко съмнителни социалисти, белязани със син цвят, с връзки с мафиоти или участници в злополучната “тройна коалиция” като:

КОРНЕЛИЯ НИНОВА – водач на листата в София област.

Жената“ХАМЕЛИОН”, която от името на ” командира” Иван Костов е уреждала големи „сини” приватизациионни сделки. Била е фактор в ИНКО ЕООД – ключова тайна организация на ПГУ-ДС търгуваща контрабандно с оръжие.

После за изненада на всички Корнелия Нинова става „червена” и се изкачва бързо във властта на БСП. Нинова беше уволнена от Станишев като заместник министър в мегаминистерството на Овчаров уличена чрез СРС- та в незаконно съдействие на следствения олигарх и мафиот Красимир Георгиев, който обаче е голям донор на БСП. Нинова е уволнена, но е издигната по партийна линия, става депутат и лице на партията. Сега е предложена от Станишев за водач на депутатска листа.

МАЯ МАНОЛОВА – водач на листата в Кюстендил.

Мая Манолова дълго време е била верен сътрудник и адвокат на Христо Ковачки, като е отговаряла за мина Бобов Дол, собственост на олигарха.

Закърмена е с мръсните пари на Ковачки, който е посочен като олигарх и мафиот в телеграмите на американското посолство в София до Вашингтон.

Мая тихомълком се промъква в БСП. Незнайно по какъв път, бързо прави партийна кариера и сега ще бъде за трети път кандидат за депутат и същевременно водач на листата в Кюстендил.

Очевидно на Станишев се харесва ораторското й нахално поведение, голямо, самочувствие и заядливост, с което обаче сериозно вреди на имиджа на БСП в Парламента.

В листата на БСП има и хора, които още от времето на „тройната коалиция” са белязани като съмнителни или корумпирани личности.

Не само български, но и чуждестранни анализатори сочат, че БСП има пряко и косвено участие в организирането и поддържането на социалното напрежение чрез народните протести, прерасли в бунтове в София и страната.

Но БСП бяха изненадани, когато протестите и недоволството бяха адресирани не само към управляващата партия ГЕРБ, а към всички управлявали партии до сега в България – срещу целия управленски елит по време на прехода. Лозунгът на протестиращите е изписан по-долу:

Това се отнася и за управленията на БСП. Тя криеше, че три пъти нейни правителства бяха смъквани с всенароден бунт - два пъти на Луканов и веднаж на Жан Виденов. И сега се правеше, че недоволството на гражданите не се отнася за управлението на “тройната коалиция” начело със Сергей Станишев.

Много съществено признание прави не кой да е, а самият Румен Овчаров – дълги години втори човек в червената партия. Той казва:

„БСП след летящия старт в началото на сезона допусна да бъде вкарана в следния сценарий – ХОРАТА ИЗЛЯЗАХА ДА ПРОТЕСТИРАТ СРЕЩУ БОЙКО БОРИСОВ, а беше ”ОТСТРЕЛЯНО” УЖ УСПЕШНОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ”.

Многозначително е признанието на Овчаров за „ ОТСТРЕЛЯНО” уж успешното управление на Сергей Станишев.

Станишев знае много добре, че изборите на 12-ти май са от съдбоносно значение за него, защото от тях зависи не само мястото му като лидер на БСП, но сигурно ще се разклати сериозно и лидерското му място в ПЕС, с което той така се гордее и си вири носа.

Ето защо в изблик на несигурност, но и на нервност той е предизвикателно настървен срещу Бойко Борисов и ГЕРБ и същевременно необичайно толерантен към евентуалните си коалиционни партньори – турските националисти от ДПС и партията на Меглена Кунева- партията уж на гражданите, но по време на гражданския протест никой не я припозна и дори не спомена името й.

Сергей Станишев – верният човек на Москва вероятно е информиран от своите “съветските другари”, кой стои зад Меглена Кунева.

И той знае, че това е силната генералска групировка „МОНТЕРЕЙ”- силното българско ЗАДКУЛИСИЕ стои зад КУНЕВА

А “МОНТЕРЕЙ” винаги е бил на „ти” със секретните органи на Москва.

Видно е, че с всеки изминат ден Станишев става все по-нервен, вероятно от уплаха за резултата от изборите 2013, които предстоят. И вероятно ще станем свидетели на много кал и мръсотия, които Станишев и неговите хора ще хвърля чрез любимите си “активни мероприятия”. Но народът ни е претръпнал, защото е сърбал не само много “червена попара”, но и тази надробената лично от Станишев.

Та нали при неговото управление българите бяхме незаслужено обявени за НАЙ-КОРУМПИРАНАТА И КРАДЛИВА НАЦИЯ. Станишев, който е повече руснак може и да не се е почувствал засегнат, но ние българите дълго ще носим това петно!

Такива хора като Сергей Станишев с неясна национална принадлежност, на кормилото на България са много опасни и вредни!/razuznawane.com/