Loading

Истински празник за всички майки и баби организираха учениците от ОУ „Иван Вазов“ с. Извор по случай 8 март

Днес сме решили да ви изненадаме, да ви забавляваме, да празнуваме и да танцуваме за вас“. С тези думи започна тържеството. Учениците поздравиха майките си с песен, а след тях децата от детската градина, изиграха кръшно хора на песента „Изгубила Веселинка коланче“.

„Няма момиче, което да не е обличало роклите на мама. Колко много се радваме на любовта на детето към мама, изразена в стихче, песен или една дума. Любовта на децата трае вечно, но колко е голяма само майчиното сърце знае”, обявиха на тържеството малко преди да зазмучи песента „Роклята на мама“.

На празник не може и без забавление. Децата бяха подготвили и хумористична версия на „Дядо вади ряпа“, която предизвика истински възторг в публиката. Емблематичната песен на Емил Димитров „Каква невеста си била ти, мамо“ разплака майките, трогнати от изпълнението на децата.
ПРазникът не мина и без подаръци. Учениците зарадваха всяка майка и баба с цвете, което сами бяха направили. Учениците от 5 до 8 клас изработиха специални подаръци за майките си – магнити с техни снимки и написаха „Моите добри думи за мама“.

Празникът завърши с много усмивки и прекрасни спомени, които и родители, и ученици, и учители ще пазят цял живот.

Цялата подготовка за празника беше осъществена по време на заниманията по интереси в рамките на Проект „Подобряване качеството на образованието в средищните училища чрез въвеждане на целодневна организация на учебния процес“.

Източник:mirogled.com