Loading

Истинска екологична битка се разрази в училището в радомирското село Извор

Възпитаниците на учебното заведение се сблъскаха във викторина за изгарянето, депонирането и компостирането на битовите отпадъците. Състезанието бе посветено на Деня на земята.

Учениците, разделени в два отбора – Ореляк и Соколна, участваха в четири теоретични кръга и един, в който трябваше да приложат на практика знанията си по екология. В състезанието бяха засегнати: консервационната природозащита – природни паркове, националните паркове и резервати, видовете възобновяеми енергийни източници (слънчева енергия, ветрова енергия), методите за третиране на битови отпадъци, проблемите със замърсяването на почвата и последиците от него, разпознаване на различни екологични знаци, познаване на природозащитните празници.

Работата по Проект „Подобряване качеството на образование чрез въвеждане целодневна организация на учебния ден“ позволи на децата да се подготвят отлично и така направиха битката между двата отбора много оспорвана и напрегната. Решаващ бе моментът, в който състезанието премина в решаване на кръстословицата, подготвена от Л. Атанасова – учител по Биология и Човекът и природата. Специален гост на викторината бе Камелия Тракийска – старши експерт по природни науки и екология в РИО – Перник.

източник:mirogled.com