Loading

Хора с финансови възможности в Радомир отказвали да освободят телата на починалите си роднини от моргата

Те настоявали за служебни погребения от общината, за да не харчат пари. Сред тях бил и кандидат за кмет на града. Това обяви кметът на Радомир Пламен Алексиев.

„Практика е да искат служебни погребения, защото нямат пари. Такива обаче се правят само на хора, които нямат роднини или живеят в крайна бедност. Има хора, които не желаят да освободят тялото на починалите от моргата и се налага да го правим с прокурорско разпореждане и лекар, който да издаде удостоверение за смърт, на базата на което да се издаде и акт. Без това няма как да се превозват починали хора“, обясни Алексиев.

За нуждите на обредния дом в града пък бил закупен преди две години нов траурен автомобил. Катафалката била марка „мерцедес“ и е внесена от Германия.

„Колата е много добра. Тя е 4х4 и с хидравлика. Човек заслужава да изпрати с достойнство роднините си“, категоричен бе Алексиев.

Затова гробищния парк в Радомир е почистен от храсти и битови отпадъци, поставено е видеонаблюдение и е отремонтиран черен път, който бил в лошо състояние.

mirogled.com