Loading

Губернатора Иво Петров представи предстоящи инициативи на Областната администрация

 
Иво Петров - Областен управител на област Перник
 
 

 

 

 

На пресконференция днес областният управител инж. Иво Петров представи националната инициатива за провеждане на седмицата „Европа-България” и включването на област Перник в отбелязването на 5 години от членството на България в ЕС.

Инж. Иво Петров информира представителите на медиите за провеждането на втората тематична среща на Областния Координационен механизъм по институционализация – гр. Перник. Събитието ще се състои на 04.12.2012г., от 13.00 часа, в заседателната зала на ОА – Перник и ще бъде официално открито от областния управител в качеството му на председател на Областния Координационен механизъм. Работната среща е по проект „Стратегическа деинституционализация и реформиране на грижата за деца от 0 до 3 години”  на  благотворителната организация „Надежда и домове за децата”, която подкрепя и надгражда проект „Посока: семейство” на Министерството на здравеопазването.

Обявени бяха още предстоящи събития и заседания на областни съвети и комисии. На 05.12.2012 г. от 13.30 ч., в заседателната зала на ОА-Перник ще се проведе заседание на Регионалния съвет за развитие на Югозападен регион.  На 06.12.2012 г. от 11.30 ч. в ОА – Перник се организира обществено представяне и обсъждане на областната стратегия за развитието на ученето през целия живот (2013 – 2020 г.).