Loading

Големи количества контрабандни цигари, нарязан тютюн и алкохол иззети при проверка в Радомир и Перник

Служители от ОДМВР – Перник иззеха 4 240 къса цигари без бандерол, 2 496 саморъчно направени цигари, около 1 килограм нарязан тютюн и 4 литра алкохол. Акциите са проведени на територията на целия регион.

При проверка на апартамент в пернишкия кв. „Тева”, обитаван от 66-годишният М.Г. са конфискувани 380 къса различни марки цигари без акцизен бандерол, 2 496 цигари саморъчно напълнени и 920 грама нарязан тютюн. М.Г. е задържан за 24 часа с полицейска мярка и е образувано досъдебно производство.

320 къса цигари без акцизен бандерол са иззети от 66-годишният Д.Е. от областния град. Мъжът бил проверен в кв. „Димова махала”, зад голям търговски обект. Предстои да му бъде съставен акт за административно нарушение.

От магазин на кооперативния пазар в пернишкия кв. „Изток”, стопанисван от 47-годишният А.И. от гр. Перник са иззети три пластмасови бутилки с мирис на алкохол от по 500 грама всяка. При претърсване на автомобила му, който бил не далече от магазина са конфискувани 5 бутилки от по 500 грама. Започнато е административно-наказателно производство и работата продължава.

При друг случай, от 51-годишният С.Б. от гр. Перник, управител на магазин за хранителни стоки са иззети 60 къса нелегални цигари и 110 грама нарязан тютюн. Ще му бъде съставен акт за административно нарушение от представители на Митница София.

1120 къса цигари без акцизен бандерол са конфискувани от имот в радомирското с. Горна Диканя, обитаван от 66-годишният В.Х. Мъжът е задържан за 24 ч. с полицейска заповед. Започнато е досъдебно производство и процесуално-следствените действия продължават.

От дома на 55-годишната В.И. в с. Друган, общ. Радомир, органите на реда конфискували 132 къса от акцизната стока. И в този случай е започнато досъдебно производство. В.И. е задържана за 24 ч. с полицейска мярка.

Отново радомирски полицаи проверили имот в с. Владимир, обитаван от 57-годишният В.Л. Иззети са 2220 контрабандни цигари и е започнато досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура Радомир. В.Л. е задържан за 24 ч. с полицейска мярка.