Loading

Джоузеф Дол: Българите трябва да се гордеят с използването на европейските средства

Джоузеф Дол изрази задоволство от изграденото метро.
Сърцето ми се изпълва истински, когато виждам готовото софийско метро и щастливи хора, които го използват. Това коментира пред журналисти Джоузеф Дол, председател на групата на Европейската народна партия (ЕНП) в Европейския парламент.
Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова разведе Дол в софийското метро, като председателят на ЕНП пожела да си закупи билет и да пропътува разстоянието между метростанциите „Европейски съюз" и „Лъвов мост" като гражданин.

По думите на Дол българският народ трябва да се гордее с използването на европейските средства, предаде агенция Фокус.

„Когато става въпрос за България, аз вярвам, че парите на европейската солидарност са много добре използвани", подчерта председателят на групата на ЕНП и отбеляза, че в днешния ден е доволен от това, че има изградено метро с европейски пари, но и че вече е решен проблемът с отпускането на средства за изграждането на завода за третиране на отпадъците около София.

„Зелена е светлината по отношение на изграждането на този завод за преработка на отпадъците и до този момент няма да има пречки Европейският съюз да финансира изграждането на завода, защото това е наистина важно за столицата на България", посочи още Дол.

Той призова столичния кмет да бъде внимателна: „Хората винаги искат веднага и всичко, но трябва бързо да им се обясни колко струва това". „Продължавайте така да използвате европейските пари, аз ще продължа да ви подкрепям",обеща на Йорданка Фандъкова Джоузеф Дол. /dnes.dir.bg/