Loading

Доган поръчал атентат срещу Бойко Борисов

Срещу мен се подготвяше атентат преди години, информацията постъпи от партньорска разузнавателна централа. Причината е, че съм накърнил сериозни интереси на международната престъпност. Поръчителят на атентата е Ахмед Доган, разкри Борисов. Документите са в разузнаването, каза още той и поръча на лидера на ДПС Лютви Местан да определи комисия, която да изиска доклада. Предлагам - да извикате директора на разузнаването, да видите какъв материал е постъпил от партньорска разузнавателна централа, в който се казва, че се подготвя атентат срещу мен. Там се казва - заради това, че накърни много сериозни интереси на международната организирана престъпност, уточни премиерът от парламентарната трибуна.

Отидете, проверете автентичността на този документ, това е по време на вашето управление, досега си мълчах, каза Борисов.

Преди дни се запознах с пълната информация за заплахите срещу мен и неслучайно предложих на г-н Местан да я прочете лично.

Това обясни Бойко Борисов пред агенция Фокус малко след като съобщи в парламента, че Доган го е поръчал.

Сега огласявам информацията за заплахите, защото правителството вече е в оставка. „Преди 15-ина дни новият началник на разузнаването ме запозна с документ, който съдържа информация за заплахите, отправени към мен. По времето, когато сигналът е получен в разузнаването, към Националната служба за охрана (НСО) е предаден сигнал, че има заплахи, но на НСО не е предоставена втората част от информацията, където става въпрос за поръчители. Едва преди 15 дни, успях да се запозная с тази част на материала, и сега я огласих, защото правителството вече е в оставка. Затова не случайно, предложих на Лютви Местан, да отиде лично да го прочете, и да се запознае със съдържанието на информацията”, каза Борисов./ЕВ/