Loading

Девет политически партии е регистрирала Общинската избирателна комисия в Радомир за участие в избор за кмет на Стефаново

Това са „Нова алтернатива”, СДС, ВМРО-БНД, БЗНС, ДПС, БСП, Земеделски съюз „Александър Стамболийски”, ГЕРБ и Земеделски народен съюз. До 16 септември трябва да бъдат регистрирани и кандидатите за кметския пост.
До предсрочни избори за кмет в село Стефаново се стигна след като избраният на местните избори преди 3 години Веселин Василев от ГЕРБ се пенсионира. Изборите са насрочени седмица след вота за народно събрание. На 12 октомври жителите на Стефаново трябва да изберат нов управник , който да ръководи селото до следващата есен, когато ще се произведат местните избори.
Досегашният председател на ОИК в Радомир Ива Иванова подаде оставка по лични причини и на нейно място в 17-членния състав ЦИК е назначила Весела Борисова от ГЕРБ.
288 лв. ще бъдат платени за възнаграждението на преброителя за компютърната обработка в ОИК на протоколите на СИК на първи тур на частичния вот. Ако има втори тур ще бъдат доплатени още 201,60 лв. Пари те са за сметка на общинския бюджет.

mirogled.com